Δωμάτια πανικού

Σε τι μας χρειάζονται

Σκεφτείτε ένα δωμάτιο πανικού ως μία «κρύπτη» για ανθρώπους. Σε μία χώρα θωρακισμένων κοινωνιών, τα δωμάτια πανικού σχεδιάζονται ως τα μέτρα απόλυτης ασφάλειας. Κυμαίνονται από απλά δωμάτια με θωρακισμένες πόρτες σε περίτεχνα και πολύπλοκα mini-φρούρια που προστατεύουν τα άτομα που περιβάλλουν, από βιολογικές και πυρηνικές επιθέσεις, καθώς και από εισβολή στην οικία.

Η δημιουργία ενός δωματίου πανικού είναι κρίσιμης σημασίας για γυναίκες που τυχόν να παρενοχλούνται ή να καταδιώκονται από αγνώστους. Μπορούν επίσης να είναι εξίσου σημαντικά για οικογένειες και παιδιά κάθε ηλικίας. Καταρχήν, αν και μία γυναίκα που προστατεύει τα παιδιά της μπορεί να είναι ο πιο επικίνδυνος φύλακας, στην πραγματικότητα, είναι συχνό φαινόμενο μία μητέρα να θυσιάσει τη δική της ασφάλεια προκειμένου να προστατέψει το παιδί, συνήθως θέτοντας τον ίδιο της τον εαυτό ως ασπίδα προστασίας. Με τον τρόπο αυτό η γυναίκα θα είναι το άτομο που θα υποστεί την επίθεση και όχι το παιδί. Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι το γεγονός ότι δεν είναι εφικτό μία γυναίκα να προστατέψει τον εαυτό της σε μία τέτοια περίπτωση. Ένα δωμάτιο πανικού καθιστά την υπόθεση αυτή αμφισβητήσιμη.

Κατά δεύτερον, κανένα παιδί δεν είναι σε θέσει να απωθήσει με επιτυχία έναν ενήλικα εισβολέα. Η μεγαλύτερη μάζα των ενηλίκων θα συντρίψει το παιδί. Ωστόσο, μπορεί να ανατρέξει σε μία ασφαλή λύση. Τρίτον, κατά κοινή ομολογία, οι έφηβοι αντιδρούν πολλές φορές απερίσκεπτα και στην περίπτωση που λειτουργήσουν καθ’ αυτόν τον τρόπο με έναν εισβολέα, τότε ένα δωμάτιο ασφαλείας είναι μάλλον μία καλή λύση.

Καθώς οι ληστείες και οι εισβολές στα σπίτια γίνονται ολοένα και πιο συχνές, ρεαλιστικά, η δημιουργία ενός θωρακισμένου δωματίου πανικού μεταφράζεται στο κλείσιμο της πόρτας του υπνοδωματίου τη νύχτα, εξασφαλίζοντας ότι δε θα ξυπνήσετε με έναν διαρρήκτη στο δωμάτιό σας ή έναν εν δυνάμει βιαστή δίπλα σας.

Χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Επικοινωνία

Μία καλή ιδέα είναι να αφήσετε ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο στο δωμάτιο πανικού, στην περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε με κόσμο εκτός του δωματίου. Αν όμως το δωμάτιο πανικού είναι ιδιαίτερα απομονωμένο ή ενισχυμένο με τρόπο που να μην επιτρέπει τη χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε μία γραμμή σταθερής τηλεφωνίας, ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας ή ένα κουμπί συναγερμού το οποίο να συνδέεται άμεσα με την αστυνομία ή την υπηρεσία ασφαλείας.

Επιτήρηση

Ένα τυπικό δωμάτιο πανικού, στην περίπτωση που δεν επιτηρείται, διαθέτει μία οθόνη η οποία συνδέεται με μία σειρά από κρυφές κάμερες. Στην περίπτωση πιο εκλεπτυσμένων και απαιτητικών λύσεων, τα δωμάτια πανικού δύναται να κάνουν χρήση ανιχνευτών θερμότητας, φωτογραφικών μηχανών ή υπέρυθρων καμερών, προκειμένου να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί συγκεκαλυμμένος έλεγχος της οικίας, ακόμα και στην περίπτωση που η εισβολή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τροφοδοσία

Τα περισσότερα δωμάτια πανικού τροφοδοτούνται από γεννήτριες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σχετικά με τον αερισμό, καθώς θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη η περίπτωση της δηλητηρίασης του μονοξειδίου του άνθρακα. Οι γεννήτριες θα πρέπει να είναι αυτόνομες και να περιέχονται εντός του δωματίου πανικού, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερο χώρο και επιφέρει μεγαλύτερο κόστος. Στη βασική έκδοση ενός δωματίου πανικού, φακοί χειρός με μπαταρίες και ένα κινητό τηλέφωνο θεωρούνται επαρκής εξοπλισμός.

Κυκλοφορία του αέρα

Τα πιο περίτεχνα και ακριβά δωμάτια πανικού είναι αεροστεγείς θάλαμοι με κλιματισμό θερμοκρασίας και υγρασίας. Μπορούν να έχουν ξεχωριστό σύστημα διήθησης αέρα, προστατεύοντας από βιολογικούς κινδύνους, καθώς και εικονικούς αεραγωγούς που ξεγελούν τους εισβολείς. Ως έσχατη λύση, τα εν λόγω δωμάτια πανικού δύναται να περιλαμβάνουν και μάσκες οξυγόνου.

Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Και σε αυτήν την περίπτωση, ανάλογα με το ποσό που επιθυμείτε να δαπανήσετε, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορούν να περιορίζονται στις βασικές (φορητή τουαλέτα) ή να αφορούν στην εγκατάσταση ξεχωριστού υδραυλικού συστήματος και σηπτικής δεξαμενής. Φυσικά, θα χρειαστεί να εφοδιάσετε το δωμάτιο πανικού με νερό (4 περίπου λίτρα ανά άτομο, ανά ημέρα, είναι η γενική κατευθυντήρια γραμμή).

Προμήθειες

Πρόκειται για το σημείο στο οποίο οι άνθρωποι τείνουν να ξεπερνούν τα όρια, ανάλογα με το τι διατίθεται ο καθένας να ξοδέψει. Οι προμήθειες είναι τα υλικά που θα βοηθήσουν στην επιβίωση των ατόμων που θα βρεθούν εντός του δωματίου πανικού σε περίπτωση επίθεσης, συνήθως πρόκειται για τρόφιμα, νερό και υλικά πρώτων βοηθειών.

Επιλέγω Millenguard Security

 

Καθιερώσαμε μία σειρά από καινοτομίες

Δημιουργήσαμε το νέο μοντέλο Φρουρού

Ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα

Μελετάμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας;

210 8056326

ή στείλτε μας μήνυμα:
captcha
Ανανέωση

Τμήμα Πληροφοριών

Στη Millenguard Security λειτουργεί ειδικό Τμήμα Πληροφοριών, προκειμένου να τροφοδοτεί με επίκαιρα και έγκυρα δεδομένα τον Διευθυντή Ασφαλείας και τους επιμέρους Αρχιφύλακες.

Ενδεικτικά:

  • Λαμβάνει και αξιολογεί όλες τις ημερήσιες αναφορές από τους φρουρούς και τους επόπτες
  • Συγκεντρώνει πληροφορίες για τις περιοχές που φρουρεί η Millenguard
  • Αξιολογεί πρωτογενείς πληροφορίες ή δημόσιες ανακοινώσεις
  • Παρακολουθεί γεγονότα, τοπικές συνθήκες, σημαντικές ημερομηνίες
  • Υπολογίζει σε καθημερινή βάση δείκτες επικινδυνότητας ανά περιοχή και ανά στόχο
  • Ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων μας και τον πελάτη για αξιοσημείωτα στοιχεία ημέρας

Εκπαιδεύοντας VIP συνοδούς

Έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις το επάγγελμα του VIP συνοδού ασφαλείας; Συγχαρητήρια διότι η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται. Πρέπει όμως να είσαι σωστά προετοιμασμένος, όχι μόνο για τις εξετάσεις, αλλά και για τις υψηλές απαιτήσεις που έχει η προστασία των της ανθρώπινης ζωής.

Στη Millenguard Security αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης για να μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο από εκπαίδευση. Να δώσουμε γνώσεις ψυχολογίας, παρατήρησης, πρώτων βοηθειών, αλλά και εμπειρία από τα παλαιά στελέχη μας.

Μπορούμε να σου δώσουμε τα εφόδια που χρειάζεσαι, γιατί εμείς δεν είμαστε ΚΕΚ, είμαστε εταιρεία VIP ασφαλείας.

Ανάγκη για VIP συνοδεία / προσωποφύλαξη;

Οι VIP φρουροί μας είναι επιχειρησιακά έτοιμοι, άρτια εκπαιδευμένοι, έμπειροι, εξοπλισμένοι, με πλούσιο βιογραφικό δίπλα σε γνωστούς επιχειρηματίες και ανθρώπους του θεάματος. Διακριτικά θα βρεθούν αμέσως δίπλα σας.

Μάθετε περισσότερα

Με τη δύναμη της AVMap...

Η Millenguard Security υιοθετεί όλα τα πρότυπα ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας, πρωτοπορεί σε θέματα επιχειρησιακής οργάνωσης, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, απορρήτου και ασφάλειας πληροφοριών.

 

iso-certification-consultancy-250x250    AVMap GROUP low