Η Millenguard Security από το 2015 αναλαμβάνει αποστολές ασφάλειας εμπορικών πλοίων, με ένοπλες ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες. Σταθεροί συνεργάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στις VIP συνοδείες και προσωποφυλάξεις μας, είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πλοία που θα διαπλεύσουν επικίνδυνες θαλάσσιες περιοχές. Η εμπειρία της εταιρίας, ο τρόπος σχεδιασμού των αποστολών, αλλά και η "μαχιμότητα" των φρουρών μας, καλύπτει στο μέγιστο βαθμό την κάθε πιθανή επίθεση ομάδων πειρατών στο πλοίο που προστατεύουμε.

 

Σχετικό Νομικό πλαίσιο

Συγκεκριμένα για το θέμα των ένοπλων φρουρών, της πειρατείας και της επιβίβασης όπλων στα πλοία, τηρούνται οι παρακάτω Νόμοι:

1. Στο ν.2321/1995 που κύρωσε τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS, άρθρα 101 και 110 παρ.1-στην τελευταία διάταξη προβλέπεται το δικαίωμα πολεμικών ή αντίστοιχων πλοίων οιασδήποτε χώρας για επιβίβαση σε εμπορικό πλοίο άλλου Κράτους, στο οποίο έχει εκδηλωθεί πειρατεία).

2. Στο άρθρο 215 του ν.δ. 187/1973 (Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου), προβλέπεται η ποινική δίωξη κατά των πειρατών.

3. Στα άρθρα 7 και 8 του Ποινικού Κώδικα, ορίζεται η παγκόσμια δικαιοδοσία των Ελληνικών Ποινικών Δικαστηρίων για τέλεση, μεταξύ άλλων και του εγκλήματος της πειρατείας.

4. Στο άρθρο 2 του ν. 3922/2011 (σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής), ορίζεται ως αρμοδιότητα του Σώματος η αντιμετώπιση της πειρατείας στο χώρο ευθύνης του.

Όσον αφορά το θέμα της επιβίβασης ενόπλων τμημάτων στα υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία για την παροχή προστασίας, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σχετική νομοθεσία. Επίσης, αναφορικά με την ύπαρξη όπλων στα πλοία και τη μεταφορά τους σε αυτά, εφαρμόζονται οι διατάξεις της εθνικής μας νομοθεσίας (ν. 2168/1993) και η κατ΄ εφαρμογή αυτής εκδοθείσα Υ.Α. 3312.1/01/94/20.07.1994, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται σε ελληνικά πλοία να φέρουν μέχρι τέσσερα (4) περίστροφα ή πιστόλια, για την προστασία του πληρώματος, τα οποία χρησιμοποιούνται κατόπιν αδείας του πλοιάρχου, σε περιπτώσεις ανάγκης και για όσο διαρκεί αυτή.

Ιστορικό υποθέσεων

Η πειρατεία, ως διεθνές έγκλημα με τη σύγχρονη μορφή του, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια σε κάποιες θαλάσσιες περιοχές του πλανήτη όπου εμφανίζεται αυξημένη διέλευση εμπορικών πλοίων και ταυτοχρόνως έλλειψη αποτελεσματικών προληπτικών και κατασταλτικών δράσεων από πλευράς των κατά περίπτωση παράκτιων Κρατών.

Από το έτος 2007 και ιδιαίτερα μετά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2008, το φαινόμενο της θαλάσσιας πειρατείας έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κόλπου του Άντεν (Κέρας της Αφρικής). Αποτέλεσμα του τρόπου δράσης των πειρατών αποτελεί η διεύρυνση της περιοχής των επιθέσεων, οι οποίες σύμφωνα με πραγματικά γεγονότα καλύπτουν πλέον σχεδόν όλη τη γεωγραφική περιοχή του βόρειου και του κεντρικού Ινδικού Ωκεανού.

Κατά το έτος 2010 οι πειρατικές επιθέσεις εναντίον πλοίων κάθε σημαίας στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή ανήλθαν σε 210, ενώ το συνολικό κέρδος για τους 1500 περίπου πειρατές που δρουν στην περιοχή υπολογίζεται, κατά μέσο όρο, σε 150 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.

Το «ανθρώπινο» κόστος της πειρατείας, το έτος 2010 ήταν 4185 ναυτικοί που υπέστησαν ένοπλη επίθεση, 1090 κρατήθηκαν αιχμάλωτοι και 516 χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Όσον αφορά τα πλοία υπό ελληνική σημαία, από το 2008 μέχρι σήμερα, σε συνολικά 24 επιθέσεις, μόνο 3 είχαν ως αποτέλεσμα την κατάληψή από τους πειρατές και στη συνέχεια την καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή τους, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής ή τραυματισμός Έλληνα ναυτικού ή άλλου επιβαίνοντα σε αυτά.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (p-ploia-pap.pdf)p-ploia-pap.pdf234 kB

Επιλέγω Millenguard Security

 

Καθιερώσαμε μία σειρά από καινοτομίες

Δημιουργήσαμε το νέο μοντέλο Φρουρού

Ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα

Μελετάμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας;

210 8056326

ή στείλτε μας μήνυμα:
captcha
Ανανέωση

Τμήμα Πληροφοριών

Στη Millenguard Security λειτουργεί ειδικό Τμήμα Πληροφοριών, προκειμένου να τροφοδοτεί με επίκαιρα και έγκυρα δεδομένα τον Διευθυντή Ασφαλείας και τους επιμέρους Αρχιφύλακες.

Ενδεικτικά:

  • Λαμβάνει και αξιολογεί όλες τις ημερήσιες αναφορές από τους φρουρούς και τους επόπτες
  • Συγκεντρώνει πληροφορίες για τις περιοχές που φρουρεί η Millenguard
  • Αξιολογεί πρωτογενείς πληροφορίες ή δημόσιες ανακοινώσεις
  • Παρακολουθεί γεγονότα, τοπικές συνθήκες, σημαντικές ημερομηνίες
  • Υπολογίζει σε καθημερινή βάση δείκτες επικινδυνότητας ανά περιοχή και ανά στόχο
  • Ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων μας και τον πελάτη για αξιοσημείωτα στοιχεία ημέρας

Εκπαιδεύοντας VIP συνοδούς

Έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις το επάγγελμα του VIP συνοδού ασφαλείας; Συγχαρητήρια διότι η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται. Πρέπει όμως να είσαι σωστά προετοιμασμένος, όχι μόνο για τις εξετάσεις, αλλά και για τις υψηλές απαιτήσεις που έχει η προστασία των της ανθρώπινης ζωής.

Στη Millenguard Security αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης για να μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο από εκπαίδευση. Να δώσουμε γνώσεις ψυχολογίας, παρατήρησης, πρώτων βοηθειών, αλλά και εμπειρία από τα παλαιά στελέχη μας.

Μπορούμε να σου δώσουμε τα εφόδια που χρειάζεσαι, γιατί εμείς δεν είμαστε ΚΕΚ, είμαστε εταιρεία VIP ασφαλείας.

Ανάγκη για VIP συνοδεία / προσωποφύλαξη;

Οι VIP φρουροί μας είναι επιχειρησιακά έτοιμοι, άρτια εκπαιδευμένοι, έμπειροι, εξοπλισμένοι, με πλούσιο βιογραφικό δίπλα σε γνωστούς επιχειρηματίες και ανθρώπους του θεάματος. Διακριτικά θα βρεθούν αμέσως δίπλα σας.

Μάθετε περισσότερα

Με τη δύναμη της AVMap...

Η Millenguard Security υιοθετεί όλα τα πρότυπα ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας, πρωτοπορεί σε θέματα επιχειρησιακής οργάνωσης, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, απορρήτου και ασφάλειας πληροφοριών.

 

iso-certification-consultancy-250x250    AVMap GROUP low