Μελέτες και σχέδια

Αξιολόγηση επιπέδων ασφαλείας

Ακόμα και αν έχετε υιοθετήσει μέτρα ασφάλειας εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύετε ότι έχετε καλύψει όλα τα βασικά θέματα προστασίας, αξίζει να διενεργήσετε έναν ανεξάρτητο έλεγχο ασφαλείας. Η Millenguardαξιολογεί τα επίπεδα ασφάλειας σε δημόσια κτίρια, εμπορικά κέντρα, επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις βαριάς βιομηχανίας, ξενοδοχεία έως και ιδιωτικές και παραθεριστικές κατοικίες. Συντάσσουμε μελέτες αποτυπώνοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία της θωράκισής σας και σας αφήνουμε να τις αξιολογήσετε και να αποφασίσετε για τις επόμενες κινήσεις σας. Εμείς:

 • Εντοπίζουμε αδυναμίες στις εγκαταστάσεις και στις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας σας.
 • Επιθεωρούμε τον τρόπο ελέγχου πρόσβασης και τα κυκλώματα καμερών σας.
 • Εξετάζουμε τα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων.
 • Ανιχνεύουμε αδυναμίες στο δίκτυο πληροφορικής σας και στον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών με τον οργανισμό που σας προστατεύει.
 • Εποπτεύουμε την ασφάλεια του προσωπικού, των επισκεπτών, των πελατών, των  μελών της οικογένειάς σας.
 • Αξιολογούμε τα μέτρα προστασίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας σας.

Σχέδια εκκένωσης

Ένα σχέδιο εκκένωσης έκτακτης ανάγκης αποτελείται από 2 βασικά τμήματα: εκκένωση από το γραφείο ή τον προσωπικό σας χώρο, και γενική εκκένωση από το κτίριο. Διεξάγουμε σχέδια εκκένωσης όχι μόνο για τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά και για τις περιπτώσεις πυρκαγιών, τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ατυχημάτων και έκτακτων περιστάσεων. Στις περιπτώσεις εκκένωσης χώρων, έχουμε διαθέσιμα το πολύ 10 λεπτά για να εκκενωθούν πλήρως οι χώροι και να μεταφερθούν τα πρόσωπα με ασφάλεια σε εξωτερικό χώρο. Είναι αδύνατο, υπό αυτές τις συνθήκες, να εκκενωθεί σωστά ο χώρος εάν δεν έχει προηγηθεί και πιλοτικά εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο εκκένωσης του χώρου σας.

Μελέτες ασφάλειας

Η σύνταξη σωστής μελέτης ασφάλειας περιλαμβάνει επίσκεψη τεχνικού ασφαλείας και φρουρού στο χώρο σας, λεπτομερή καταγραφή των σημείων πρόσβασης, αξιολόγηση του βαθμού επικινδυνότητας και προτάσεις προστασίας, με το φρουρό να πραγματοποιεί δοκιμές εισβολής. Η μελέτη καταλήγει σε ρεαλιστικές προτάσεις για τον εσωτερικό και περιμετρικό συναγερμό, την αναγκαιότητα για ρολά ή κιγκλιδώματα ασφαλείας, την αντικατάσταση παραθύρων με άθραυστα κρύσταλλα, την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, κλπ.

Διερεύνηση υποθέσεων

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 80% των περιπτώσεων εταιρικής απάτης  διαπράττονται από τους υπαλλήλους.  Σε πολλές περιπτώσεις αποκαλύπτεται κατά λάθος ο υπαίτιος, ενώ σε άλλες αποκαλύπτεται όταν πλέον οι συνέπειες και το κόστος της επιβλαβούς ενέργειας είναι ήδη πολύ υψηλά.  Στην Millenguardρίχνουμε ιδιαίτερα το βάρος μας τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση καταστάσεων. Εξετάζουμε την ιεραρχία και την δομή της επιχείρησης, τα συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης των υπαλλήλων, τις διαδικασίες ανάθεσης και παρακολούθησης εργασιών, το σύστημα τήρησης οικονομικού αρχείου, την αλυσίδα εφοδιασμού και οποιαδήποτε άλλη παράμετρο αποφασίσουμε σε συνεργασία ότι είναι εξίσου σημαντική.

 Στις περιπτώσεις που αυτό που υποψιάζεστε, έχει ήδη συμβεί, τότε διερευνούμε διακριτικά και αποτελεσματικά την υπόθεση μέχρι να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος. Είτε εντοπίσατε κάποιες τρύπες στο εταιρικό ταμείο ή στους λογαριασμούς των επιχειρήσεών σας, είτε τα συστήματα πληροφορικής σας απειλούνται από hackers, είτε θέλετε να προστατεύσετε τα πνευματικά και εμπορικά δικαιώματά σας, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε κάθε σας βήμα.

Why Millenguard?

 • We established a series of innovations
 • We follow International Standards
 • We created the new Guard model
 • We always adapt to your needs

 

Read more

Why Executive Club?

 

 

If you have selected for your company the Executive Security Services, enjoy unique privileges for you and your family.

Ask us now.

Information Department

The Information Department of Millenguard Security provides with timely and valid data both the Security Director and all individual Officers. Indicatively:

 • Receives and evaluates all daily reports from guards and supervisors
 • Gathers information about the areas guarded by Millenguard
 • Evaluates primary information and public announcements (e.g. strikes’ impact, VIP arrivals)
 • Monitors events, local conditions, important dates (e.g. demonstrations, anniversaries)
 • Calculates, on a daily basis, indicators of risk by region and target
 • Informs the Millenguard Operations Centre and the client on remarkable elements during the day

Security seminars

Self-defense and survival techniques

The seminar provides with the essential theoretical and practical knowledge to deal with difficult situations that can happen to all of us.

Read More

With the force of AVMap Group of Companies...

Millenguard Security, a member of the Greek AVMap Group of Companies, adopts all models of quality and environmental protection and is a pioneer on issues of operational organisation, use of new technologies and support (after sales).