Δωμάτια πανικού

Σε τι μας χρειάζονται

Σκεφτείτε ένα δωμάτιο πανικού ως μία «κρύπτη» για ανθρώπους. Σε μία χώρα θωρακισμένων κοινωνιών, τα δωμάτια πανικού σχεδιάζονται ως τα μέτρα απόλυτης ασφάλειας. Κυμαίνονται από απλά δωμάτια με θωρακισμένες πόρτες σε περίτεχνα και πολύπλοκα mini-φρούρια που προστατεύουν τα άτομα που περιβάλλουν, από βιολογικές και πυρηνικές επιθέσεις, καθώς και από εισβολή στην οικία.

Η δημιουργία ενός δωματίου πανικού είναι κρίσιμης σημασίας για γυναίκες που τυχόν να παρενοχλούνται ή να καταδιώκονται από αγνώστους. Μπορούν επίσης να είναι εξίσου σημαντικά για οικογένειες και παιδιά κάθε ηλικίας. Καταρχήν, αν και μία γυναίκα που προστατεύει τα παιδιά της μπορεί να είναι ο πιο επικίνδυνος φύλακας, στην πραγματικότητα, είναι συχνό φαινόμενο μία μητέρα να θυσιάσει τη δική της ασφάλεια προκειμένου να προστατέψει το παιδί, συνήθως θέτοντας τον ίδιο της τον εαυτό ως ασπίδα προστασίας. Με τον τρόπο αυτό η γυναίκα θα είναι το άτομο που θα υποστεί την επίθεση και όχι το παιδί. Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι το γεγονός ότι δεν είναι εφικτό μία γυναίκα να προστατέψει τον εαυτό της σε μία τέτοια περίπτωση. Ένα δωμάτιο πανικού καθιστά την υπόθεση αυτή αμφισβητήσιμη.

Κατά δεύτερον, κανένα παιδί δεν είναι σε θέσει να απωθήσει με επιτυχία έναν ενήλικα εισβολέα. Η μεγαλύτερη μάζα των ενηλίκων θα συντρίψει το παιδί. Ωστόσο, μπορεί να ανατρέξει σε μία ασφαλή λύση. Τρίτον, κατά κοινή ομολογία, οι έφηβοι αντιδρούν πολλές φορές απερίσκεπτα και στην περίπτωση που λειτουργήσουν καθ’ αυτόν τον τρόπο με έναν εισβολέα, τότε ένα δωμάτιο ασφαλείας είναι μάλλον μία καλή λύση.

Καθώς οι ληστείες και οι εισβολές στα σπίτια γίνονται ολοένα και πιο συχνές, ρεαλιστικά, η δημιουργία ενός θωρακισμένου δωματίου πανικού μεταφράζεται στο κλείσιμο της πόρτας του υπνοδωματίου τη νύχτα, εξασφαλίζοντας ότι δε θα ξυπνήσετε με έναν διαρρήκτη στο δωμάτιό σας ή έναν εν δυνάμει βιαστή δίπλα σας.

Χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Επικοινωνία

Μία καλή ιδέα είναι να αφήσετε ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο στο δωμάτιο πανικού, στην περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε με κόσμο εκτός του δωματίου. Αν όμως το δωμάτιο πανικού είναι ιδιαίτερα απομονωμένο ή ενισχυμένο με τρόπο που να μην επιτρέπει τη χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε μία γραμμή σταθερής τηλεφωνίας, ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας ή ένα κουμπί συναγερμού το οποίο να συνδέεται άμεσα με την αστυνομία ή την υπηρεσία ασφαλείας.

Επιτήρηση

Ένα τυπικό δωμάτιο πανικού, στην περίπτωση που δεν επιτηρείται, διαθέτει μία οθόνη η οποία συνδέεται με μία σειρά από κρυφές κάμερες. Στην περίπτωση πιο εκλεπτυσμένων και απαιτητικών λύσεων, τα δωμάτια πανικού δύναται να κάνουν χρήση ανιχνευτών θερμότητας, φωτογραφικών μηχανών ή υπέρυθρων καμερών, προκειμένου να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί συγκεκαλυμμένος έλεγχος της οικίας, ακόμα και στην περίπτωση που η εισβολή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τροφοδοσία

Τα περισσότερα δωμάτια πανικού τροφοδοτούνται από γεννήτριες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σχετικά με τον αερισμό, καθώς θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη η περίπτωση της δηλητηρίασης του μονοξειδίου του άνθρακα. Οι γεννήτριες θα πρέπει να είναι αυτόνομες και να περιέχονται εντός του δωματίου πανικού, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερο χώρο και επιφέρει μεγαλύτερο κόστος. Στη βασική έκδοση ενός δωματίου πανικού, φακοί χειρός με μπαταρίες και ένα κινητό τηλέφωνο θεωρούνται επαρκής εξοπλισμός.

Κυκλοφορία του αέρα

Τα πιο περίτεχνα και ακριβά δωμάτια πανικού είναι αεροστεγείς θάλαμοι με κλιματισμό θερμοκρασίας και υγρασίας. Μπορούν να έχουν ξεχωριστό σύστημα διήθησης αέρα, προστατεύοντας από βιολογικούς κινδύνους, καθώς και εικονικούς αεραγωγούς που ξεγελούν τους εισβολείς. Ως έσχατη λύση, τα εν λόγω δωμάτια πανικού δύναται να περιλαμβάνουν και μάσκες οξυγόνου.

Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Και σε αυτήν την περίπτωση, ανάλογα με το ποσό που επιθυμείτε να δαπανήσετε, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορούν να περιορίζονται στις βασικές (φορητή τουαλέτα) ή να αφορούν στην εγκατάσταση ξεχωριστού υδραυλικού συστήματος και σηπτικής δεξαμενής. Φυσικά, θα χρειαστεί να εφοδιάσετε το δωμάτιο πανικού με νερό (4 περίπου λίτρα ανά άτομο, ανά ημέρα, είναι η γενική κατευθυντήρια γραμμή).

Προμήθειες

Πρόκειται για το σημείο στο οποίο οι άνθρωποι τείνουν να ξεπερνούν τα όρια, ανάλογα με το τι διατίθεται ο καθένας να ξοδέψει. Οι προμήθειες είναι τα υλικά που θα βοηθήσουν στην επιβίωση των ατόμων που θα βρεθούν εντός του δωματίου πανικού σε περίπτωση επίθεσης, συνήθως πρόκειται για τρόφιμα, νερό και υλικά πρώτων βοηθειών.

Why Millenguard?

  • We established a series of innovations
  • We follow International Standards
  • We created the new Guard model
  • We always adapt to your needs

 

Read more

Why Executive Club?

 

 

If you have selected for your company the Executive Security Services, enjoy unique privileges for you and your family.

Ask us now.

Information Department

The Information Department of Millenguard Security provides with timely and valid data both the Security Director and all individual Officers. Indicatively:

  • Receives and evaluates all daily reports from guards and supervisors
  • Gathers information about the areas guarded by Millenguard
  • Evaluates primary information and public announcements (e.g. strikes’ impact, VIP arrivals)
  • Monitors events, local conditions, important dates (e.g. demonstrations, anniversaries)
  • Calculates, on a daily basis, indicators of risk by region and target
  • Informs the Millenguard Operations Centre and the client on remarkable elements during the day

Security seminars

Self-defense and survival techniques

The seminar provides with the essential theoretical and practical knowledge to deal with difficult situations that can happen to all of us.

Read More

With the force of AVMap Group of Companies...

Millenguard Security, a member of the Greek AVMap Group of Companies, adopts all models of quality and environmental protection and is a pioneer on issues of operational organisation, use of new technologies and support (after sales).